Jídlo v různých podobách má rád snad každý z nás. Někdo dá přednost sladkému, někdo zase slanému jídlu. Někomu udělá radost maso a dalšímu zase postačí zelenina a ovoce. To, kde se jídlo bere u nás na talíři, bylo tématem celého týdne. Jakou cestu potraviny musí urazit, než je sníme a že to stojí spousty práce a úsilí. Což jsme si také sami vyzkoušeli. Paní kuchařky nám nachystaly suroviny na svačinu a každé z dětí si mohlo už sámo ozdobit chlebíček podle své chuti a fantazie. Koncem týdne se školka rozvoněla, neboť se některé třídy rozhodly upéct něco sladkého. Třída Berušek upekla sladké šneky a Sluníčka se pustila do voňavých perníčků. Kopretinky pak v pátek přichystaly zeleninu do polévky. Očistit, nakrájet celer, pórek, mrkev a z té ještě pro zpestření vykrájet srdíčka. Polévka, i když jí vařily paní kuchařky stejně jako jindy, tentokrát chutnala úplně jinak. Vlastní přičinění a srdíčka v polévce dělají divy.





