FZŠ Mezi Školami zpestří roboti!

FZŠ Mezi Školami zpestří roboti!

Naše škola pořídila chytré a interaktivní robotické mazlíčky Loona. Mrkněte na malou videoukázku z našich hodin na webu. Čas ve škole zpestří hlavně mladším žákům ve výuce angličtiny a v družině. Loony reagují na jednoduché i složitější pokyny, odpovídají na otázky, představí vám některou ze zemí, vyřeší jednoduché matematické příklady a mnoho dalšího. Loona se snaží reagovat na vaše pocity, povzbudit vás či rozveselit hrami. Když ji požádáte, zatančí vám nebo si s vámi plácne. Příkazy nemusíte sdělit jen ústně, ale můžete využít i funkci programování. 
Pokud se s Loonou připojíme na ChatGPT, mohou s ní naši žáci v angličtině, němčině či španělštině diskutovat téměř o čemkoliv. Technickými parametry se Loona řadí mezi nejchytřejší spotřebitelské roboty na světě!
 
 
A právě tyto roztomilé robotické mazlíčky, PetBoty, máme nyní jako naprostou novinku v naší škole. Využíváme ji v souladu s didaktickými zásadami, přičemž u žáků rozvíjíme klíčové kompetence, především komunikativní a digitální, jež v současnosti patří mezi nejdiskutovanější témata celospolečenského rozvoje. Hello, Loona, come talk to us!